Składniki:
- 400g makaronu
- 1 cukinia
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 300 ml śmietanki 30%
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- tymianek, sól, pieprz
Makaron gotujemy al dente. Kroimy wszystkie składniki w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju. Wrzucamy kurczaka, czekamy aż trochę się przysmażamy. Dorzucamy cebulę oraz czosnek i smażymy kolejne 2-3 min. Dodajemy nasza cukinię na patelnie oraz przyprawiamy sola, tymiankiem i pieprzem. Kiedy nasza cukinia zaczyna być miękka wlewamy śmietankę i gotujemy około 3 min. Na koniec mieszamy nasz makaron z sosem. Smacznego :)
pięknie wygląda, ale zapewne jak smakuje! ślinka leci jak nic ;) a dla pogłębienia smaku sięgnełabym po dressing jogurtowy Develey. Czekam na kolejne propozycje !
OdpowiedzUsuń