27 września 2013

Grzybki na grzance, czyli grzyby w śmietanie



Składniki:
  • ok. 300 g grzybów leśnych
  • 2 małe cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka masła
  • pieprz, sól
  • natka pietruszki
Grzybki kroimy, myjemy. Na patelnie wrzucamy masło i grzyby, smażymy na średnim ogniu i czekamy aż odparuje woda. Wrzucamy pokrojoną w piórka cebulkę, solimy i pieprzymy. Smażymy na małym ogniu ok 7-8 min. Następnie dodajemy śmietanę, podsmażamy jeszcze chwilę. Podajemy na grzankach z chleba i posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :)




1 komentarz:

  1. Pyszne grzaneczki, niedawno robiłam z kurkami, grzybki na grzankach to jest to! :)

    OdpowiedzUsuń