Składniki na naleśniki 15-20 sztuk:
- 3 szklanki mleka
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
Składniki na farsz:
- 1 kg ziemniaków
- 150-200 g twarogu
- 3 cebule
- sól, pieprz
Farsz nakładamy na naleśnika, zawijamy i obsmażamy na tłuszczu. Można podawać ze śmietaną.
Zapraszam do akcji blog "Mops w kuchni" : http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=5930
To chyba moje ulubione naleśniki! A na pewno są w czołówce. Przepyszne także ze startym żółtym serem, polecam spróbować :))
OdpowiedzUsuńNa pewno spróbuję :) Pozdrawiam
UsuńTeż je już popełniłam, uwielbiam ten farsz ;) Abym mogła zaakceptować w akcji psiankowatej, poproszę jeszcze o oznaczenie wpisu ;)
OdpowiedzUsuńBabcia robiła takie...oj jak mi to smakowało.
OdpowiedzUsuńNie jadłam takich. Ale wydają się interesujące. Muszę je wypróbować. Tylko nie wiem ile jest mleka a ile mąki. Krys
OdpowiedzUsuńUpss... Przepraszam nie zauważyłam :)
UsuńMam na takie ochotę już długi czas :> A nie są bardzo ciężkie?
OdpowiedzUsuńHmmm... trochę są ale gdy doda się śmietany są całkiem fajne :) Zjesz dwa i po tobie :P
UsuńChyba nie dwa razy mleko co?
OdpowiedzUsuńPomyłka :P
UsuńSuper jedzonko te naleśniki
OdpowiedzUsuńUwielbiam te naleśniki :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!