29 maja 2014

Makaron z cukinią i kurczakiem



Składniki:
  • 400g makaronu 
  • 1 cukinia
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek, sól, pieprz
Makaron gotujemy al dente. Kroimy wszystkie składniki w kostkę.  Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju. Wrzucamy kurczaka, czekamy aż trochę się przysmażamy. Dorzucamy cebulę oraz czosnek i smażymy kolejne 2-3 min. Dodajemy nasza cukinię na patelnie oraz przyprawiamy sola, tymiankiem i pieprzem. Kiedy nasza cukinia zaczyna być miękka wlewamy śmietankę i gotujemy około 3 min. Na koniec mieszamy nasz makaron z sosem. Smacznego :)



2 komentarze:

  1. pięknie wygląda, ale zapewne jak smakuje! ślinka leci jak nic ;) a dla pogłębienia smaku sięgnełabym po dressing jogurtowy Develey. Czekam na kolejne propozycje !

    OdpowiedzUsuń